Aandachtsgebieden

B
D
E
F
G
H
I
J
L
M
N
P
Q
R
U
W
X
Y
Z
Algemene chirurgie
De algemene chirurgie houdt zich bezig met de zogenoemde chirurgische basiszorg.
Anale problemen (proctologie)
De anale zone is een gevoelig gebied, waar zich diverse soorten klachten kunnen openbaren. Patiënten lopen niet bepaald te koop met klachten in deze specifieke zone, maar dat neemt niet weg dat ze zeer frequent voorkomen. De aard van de klachten is zeer variabel in soort en intensiteit en er zijn vele oorzaken van deze klachten te onderscheiden.
St. Anna Borstzorg (mammapoli)
St. Anna Borstzorg diagnosticeert en behandelt vrouwen en mannen met borstaandoeningen. Dit kan borstkanker zijn, maar ook een goedaardige afwijking (bijv. mastopathie). St. Anna Borstzorg is onderdeel van het St. Anna Ziekenhuis (Geldrop) en heeft professionele zorg en persoonlijk contact met de patiënt hoog in het vaandel.
Colorectale chirurgie: operaties aan de dikke en endeldarm
Jaarlijks vinden in het St. Anna Ziekenhuis ongeveer 200 darmoperaties plaats. Ze nemen dus een belangrijke plaats in bij de activiteiten van de maatschap chirurgie.
Kijkoperaties (laparoscopische operaties)
Bij kijkoperaties opereren we via een buisje, dat in de buikholte wordt geplaatst. Hierdoor wordt een camera opgevoerd. Meestal spreken we over laparoscopische operaties. Er zitten twee Oudgriekse woorden in: laparo is buik en scope betekent onderzoeken.
Kinderchirurgie
Kinderen zijn uiteraard niet te beschouwen als kleine volwassenen, al komen sommige ziekten en aandoeningen zowel bij kinderen als bij volwassenen voor, zoals blindedarmontsteking, botbreuken en liesbreuken.
Oncologische chirurgie
Binnen het team van algemeen chirurgen zijn oncologisch chirurgen werkzaam, die gespecialiseerd zijn in de chirurgische behandeling van de volgende vormen van kanker:
Stomazorg
Traumatologie
Traumatologie is de studie van verwondingen die door ongevallen of geweld zijn veroorzaakt en die chirurgische behandeling vereisen. Traumatologie staat ook bekend onder de naam ongevallenchirurgie en wordt veelal beoefend op de Spoed Eisende Hulp (SEH) / Spoedpost van het St. Anna Ziekenhuis.
Vaatchirurgie
Vaatchirurgie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de bloedcirculatie in het menselijk lichaam. Vaatchirurgie wordt uitgevoerd door een vaatchirurg en behelst de chirurgische behandeling van bloedvaten.

Dit werk is auteursrechtelijk beschermd ©  |  Maatschap chirurgie St. Anna Ziekenhuis  |  Privacy statement  |  Disclaimer
St-Anna - Chirurgie